dilluns, 18 de març del 2013

HABEMUS PAPAM


Ja tenim nou Papa! Es farà dir Francesc, Paco per als amics, i d'entrada sembla ser molt més simpàtic que el seu antecessor, cosa que per altra banda no té res d'extraordinari, ja que Ratzinger era tan simpàtic i agradable com un melanoma a l'ou dret.

Els hi va faltar temps a les televisions nacionals el dia de la fumata blanca per a destacar el perfil progressista del nou representant de Déu a la Terra, però per a ser equànimes tampoc han anat curtes les xarxes i mitjans més esquerrans per tal de començar a treure draps bruts d'aquest cardenal fins ahir, al respecte de la seva suposada implicació en el robatori de nens en temps de la dictadura argentina de Videla i el seu suposat col·laboracionisme amb aquesta, així com la més que òbvia animadversió de Francesc I cap al matrimoni homosexual de qui va dir fins i tot  que era "una moguda del diable".
-"Tinc un nou Ipod. Es posa en funcionament amb el tacte, com els escolanets"

Sembla clar que l'Església ha apostat per un perfil més proper amb aquest nou representant de Déu a la terra, i com aquest encara no ha dit res en contra, doncs deu ser perquè ja li està bé. Bé, també és possible que la raó per la qual Déu no ha dit res al respecte encara, sigui que realment no existeix i sigui un ésser tan real com pot ser-ho un unicorni, Zeus o la decència en el PP.


I aquí és on els freedonians ens agradaria incidir. Lluny de personalismes, de debats sobre si Francesc és un sant o un malparit, si va dir això o va fer lo altre, de si està a favor dels pobres o és un hipòcrita per ni tan sols nombrar-los... sincerament importa relativament poc. Perquè a la fi és una eterna discussió que ens desvia completament del nucli fonamental: Què collons fa/ executa/ representa/ legisla/ un Papa? La pregunta pertinent no és si Francesc I és progre o retrògrad, la pregunta és, si Déu no existeix, què pinta aquest senyor allí com a representant del més absolut dels res? Què fa tan de borregam seguint uns autoanomenats representants de Déu, modèstia apart? Per quant temps més els ha de durar el negoci?

Al fons, gimnasta de la marca INRI

 Si per contra, Déu existeix, les anteriors preguntes no perden molta força i se'n obren de noves al respecte de tot lo anteriorment citat i més: pobresa i fam al món, tràfic d'armes, abusos sexuals a infants, riquesa incommensurable i lladrocini, poder en tots els organismes governamentals, corrupció urbanística...

Si Déu existeix, és Al Capone.

2 comentaris:

  1. L'Església Catòlica és una escissió dels tarotistes.

    ResponElimina
  2. Doncs serà qüestió de dedicar una entrada a l'apassionant món del tarot... ;)

    ResponElimina