divendres, 25 de gener del 2013

APARICIONS I MIRACLES

Quan més convençut estic que l'Edat Mitjana és una realitat llunyana en la història, més s'esforcen alguns en apropar-la als nostres dies i, a més, a costelles dels organismes públics que són al final els que sembla que a aquesta colla de xupòpters del PP més els entona. Bé, això i algun sobre que altre ben farcit de pasta gansa. Al final, diners i moral cristiana agafadets de la mà, tal com Déu mana.
Això ve a conte perquè la Generalitat Valenciana ha ofertat des del seu "Centro de Formación Innovación y Recursos Educativos" (CEFIRE) d'Alacant un curset adreçat al professorat d'aquelles terres anomenat "Apariciones y milagros de Nuestra Señora"


"I ara que m'invento per a que el meu marit no es doni compte?"
"Nuestra Señora" és, per suposat, la Verge Maria i "milagros" és el que necessitarà aquest país per a fer que la seva taxa de fracàs escolar es redueixi algun dia del nivell vorejant el 30% que mostra a dia d'avui, una de les més altes d'Europa. De las "apariciones" ja en parlarem un altre dia, de moment deixem-les desaparegudes, com la Corinna.

Sense cap mena de dubte si l'objectiu és preparar millor el seu professorat, aquest curset dóna en el centre de la diana. Res millor que l'esperit de Jesús per a guiar els nostres petits en el camí de la Veritat i res més adient que la Bona Mare per a ajudar-los a resoldre els problemes de matemàtiques o preparar-los el mític entrepà de pa amb tomàquet...amb oli verge, evidentment. 

Ja posats podríem organitzar a Freedonia cursets dirigits als nostres professionals de l'educació tals com:
  • "Com escapar del llop ferotge", curset impartit per la Caputxeta i els Tres porquets de cara a preparar millor els mestres davant les sempre temudes visites d'inspecció.
  • "Pocions i encanteris", impartit per la cèlebre bruixa de Blancaneus per tal d'aprendre a domesticar als nens més entremaliats o directament convertir-los en granota.
  • "Flauta travessera i altres instruments", a càrrec del Flautista d'Hamelín.
I així podríem estar, com si fóssim Scheherezade a les mil i una nits, contant contes i més contes, però no als nostres nens, sinó als nostres mestres, els últims monos d'aquesta cosa que hem anomenat "Sistema educatiu", on la classe de religió ocupa 1 hora i 30 minuts setmanals pagats per l'Estat, mentre els mestres són posats pel Bisbat de torn. I així, mentre el mestre imparteix a Medi la teoria de l'evolució (així, en minúscules), el mestre de religió (catòlica, of course) explica la Veritat als nostres nens i nenes: Que Déu va fer Adan i Eva a partir del fang i una costella. 

30% de fracàs escolar? 

Uh? Uh?

Això és el 100% del fracàs de la intel·ligència humana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada